Dr. Hangyál Éva gyermekszemész szakorvos

dr.-Hangyál-Éva-2-1024x1024

A budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetemet 1987-ben végeztem. A diploma megszerzése után a Budai Területi Gyermekkórház és Rendelőintézetben kezdtem dolgozni és jelenleg is ez a munkahelyem. A szemészeti szakvizsgához az alapképzési időt az Országos Reumatológia és Fizioterápiás Intézet szemészeti osztályán és a munkahelyem gyermekszemészeti szakrendelőjében töltöttem. 1991-ben szemészeti, 1997-ben kontaktológus szakvizsgát szereztem. 2000. óta a Budai Gyermekkórház gyermekszemészeti rendelésének vezető főorvosa vagyok.

A betegellátásban zömmel gyermekek vizsgálatával és kezelésével foglalkozom az újszülött kortól kezdve. Gyakorlatom van a különböző dioptria hibák korrigálásában, akár csecsemőkortól kezdve. Kezelek kancsal gyermekeket mind konzervatív (szemüveg, takarás stb.), mind sebészi módszerekkel. Tinédzser kontaktlencse rendelést is folytatok, amennyiben a fiataloknak igénye van erre.

Felnőttek szemészeti szűrését, szemüveg vizsgálatát végzem. Gyermekszemészeti vizsgálati módszerek segítségével a felnőttkori szerzett kettőslátás szemüveggel történő javítására szoktak felkérni.

Résztveszek a gyermekorvosok, a logopédusok és gyógypedagógusok továbbképzésében.

Tagja vagyok a Magyar Szemorvostársaságnak, a Magyar Kontaktológiai Társaságnak és vezetőségi tagja a Magyar Gyermekszemészek és Strabológusok Társaságának.